VERJUS

Verjus (čteme Verži), převzato z francouzského vert jus - zelená šťáva. Je tekutina získaná vylisováním nezralého ovoce, v našem případě se jedná o nezralé hrozny, révy vinné. Vyrobit lze však také třeba z nezralého rybízu, planých jablek aj. 

Tato kyselá tekutina, slouží jako výborné ochucovadlo, a to již po několik staletí! Historie Verjus sahá až do doby Antiky, kdy jej k léčbě začal používat Hippokratés. 

V minulosti, byl verjus v Evropě hojně využíván, ať už jako náhrada štiplavého octa, či citrónů. 

A my bychom této tradiční, a především velmi zdraví prospěšné tekutině, rádi vrátili její slávu! Kromě spousty polyfenolů ve verjus nalezneme také vysoké množství vápníku a hořčíku. 

Na verjus milujeme jeho všestranné využití! Přidejte jej do jídla, na okyselení pokrmu, či na něm postavte celý recept.

Další perfektní využití je tzv. VERJUS SPRITZ - 2 díly verjus + 1 díl sody* + led
Přidat můžete plátky limety/citronu/okurky, maliny, různé bylinky, ovocné pyré….
Výše je popsána základní receptura, fantazii se meze nekladou, proto si vyzkoušejte své vlastní kombinace, a třeba i s kapkou whiskey, nebo ginu.

 

*doporučujeme použít sodu s intenzivním perlením

 

Nejprodávanější

Kamptal Verjus Zweigeltrebe
Kamptal Verjus Zweigeltrebe
Skladem (>24 ks)
Kód: 3377
 
150 Kč
Kamptal Verjus Grüner Veltliner
Kamptal Verjus Grüner Veltliner
Skladem (>24 ks)
Kód: 3371
 
150 Kč
Kamptal Verjus Grüner Veltliner
Novinka
150 Kč
Kód: 3371
Kamptal Verjus Zweigeltrebe
Novinka
150 Kč
Kód: 3377
2 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení