Neohodnoceno

Malbec 1300 2021

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: 9373
350 Kč 289 Kč bez DPH
Kategorie: ČERVENÁ
Země: Argentina
Oblast: Mendoza
Apelace: Mendoza/Uco Valley
Typ: Červené
Odrůda: Malbec
Ročník: 2021
Sladkost: suché víno
Archivace: 4 roky
Zrání v sudu: Ano
Objem: 0,75 l
Alkohol: 14,5 %
Uzávěr: korek
Počet v kartonu: 6 ks
Položka byla vyprodána…
ANDELUNA 1300 MB web
Sleva

 

Hrozny pro Malbec 1300 ANDELUNA se sklízí ručně v časných ranních hodinách v dubnu, v době plné polyfenolické zralosti.

Před-fermentační macerace probíhá při nízkých teplotách a následné kvašení pomocí přírodních kvasinek v nerezových tancích při kontrolované teplotě 26 °C.
Víno je v kontaktu s francouzským dubem po dobu 3 měsíců a poté je skladováno v lahvích po dobu minimálně 3 měsíců.

V úvodu aroma najdeme květinové tóny fialek, spolu se svěžím a velmi intenzivním ovocným projevem, připomínajícím švestky, jahody a ostružiny.

Na patře je víno svěží, hladké a vyvážené, s jemnou minerální texturou.

Podávejte při teplotě 16°C.

Dobře se hodí k červenému masu, zvěřině či polo-tvrdému a zrajícímu sýru.

 

 

Vinařství bylo postaveno v roce 2005 a respektuje a obohacuje architekturu a materiály této oblasti, aniž by měnilo své magické okolí.

Jméno ANDELUNA - právě zde se setkávají dvě polokoule vína: pozemská a mýtická. ANDE je hora, kterou člověk zná a obdělává, aby získal co nejdokonalejší plody a využil výjimečných podmínek půdy, vody a podnebí nadmořské výšky. LUNA je to prostor inspirace a magie, nezbytný pro zrození skvělého vína.
 

Kapacita je asi 1,5 milionu litrů v nerezových tancích, podzemní sklep s 1000 dubovými sudy a úložný prostor pro cca 1 milion lahví. Pro skladování prémiových vín jsou použity francouzské dubové sudy o objemu 2000 litrů a hliněné amfory.

70 ha vlastních vinic leží v údolí Tupungato, na úpatí And, ve výšce 1300 m.

Hlavním enologem vinařství je Manuel González a poradcem Michel Rolland.

 O úspěchu svědčí řada pravidelných ocenění od předních světových hodnotitelů jako Wine Spectator, Wine Enthusiast či Decanter.