Verjus

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Verjus
(čteme Verži) je tekutina získaná vylisováním nezralého ovoce, v našem případě se jedná o nezralé hrozny révy vinné. Verjus vyniká kyselou chutí, a v gastronomii slouží jako výborné dochucovadlo salátů a dalších pokrmů. Jelikož není Verjus fermentovaným produktem, neobsahuje histaminy!  
Další perfektní využití je tzv. VERJUS SPRITZ - 2 díly verjus + 1 díl sody* + led
Přidat můžete plátky limety/citronu/okurky, či pobudové ovoce jako maliny, borůvky, různé bylinky, a koření, ovocné pyré…. díky vele-nízkému obsahu cukru, máte na výběr opravdu široké spektrum surovin! :) 

Výše je popsána základní receptura, fantazii se meze nekladou, proto si vyzkoušejte své vlastní kombinace, a třeba i s kapkou whiskey, nebo ginu.  *doporučujeme použít sodu s intenzivním perlením

4 položek celkem
kamptal verjus gruner veltliner
190 Kč
Kód: 9376
verjus spritz
Kamptal Verjus Spritz
Skladem (>24 ks)
250 Kč
Kód: 4322
verjus gv 1 litr
350 Kč
Kód: 9311
verjus zweigelt 1 litr
350 Kč
Kód: 9333
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz