Verjus
Verjus (čteme Verži) je tekutina získaná vylisováním nezralého ovoce, v našem případě se jedná o nezralé hrozny révy vinné. Verjus vyniká kyselou chutí, a v gastronomii slouží jako výborné dochucovadlo salátů a dalších pokrmů. Jelikož není Verjus fermentovaným produktem, neobsahuje histaminy!
Další perfektní využití je tzv. VERJUS SPRITZ - 2 díly verjus + 1 díl sody* + led
Přidat můžete plátky limety/citronu/okurky, či pobudové ovoce jako maliny, borůvky, různé bylinky, a koření, ovocné pyré…. díky vele-nízkému obsahu cukru, máte na výběr opravdu široké spektrum surovin! :)
Výše je popsána základní receptura, fantazii se meze nekladou, proto si vyzkoušejte své vlastní kombinace, a třeba i s kapkou whiskey, nebo ginu. *doporučujeme použít sodu s intenzivním perlením