Podzimní recept od Sandry: Penne al porcini a jablečný Cider

S příchodem podzimu se kuchyně plní vůní lesních hub, teplých koření a sezónních surovin, které zahřejí nejen tělo, ale i duši. Jedním z takových pokrmů, který dokonale vystihuje tuto atmosféru, jsou houbové těstoviny se skleničkou jablečného Cideru . Jednoduchý, ale chuťově bohatý recept, ve kterém se snoubí zemitost lesních hub s jemně nakyslým nádechem kvašených jablek. Zkrátka typická podzimní kombinace!

Recept na těstoviny:
olivový olej
2 stroužky česneku
hrst hladkolisté petrželky 
Mix hřibovitých hub
1 pálivá paprička  
Těstoviny 
Sůl pepř 

V osolené vodě uvařím těstoviny al dente. 
Na pánvi jemně rozpálím olivový olej s česnekem a jednou celou chilli papričkou a hrsti petrželky. pak přidám 2 velké hrsti nakrájených hub. 
 
Po uvaření těstovin je sleju, uchovám si ale šálek uvařené vody. 
Těstoviny dám do pánve s houbami a smíchám a podle potřeby také přidám trochu vyvařené vody. Přidám sůl, pepř, nakrájenou petrželku. 
 
K vynikajícímu obědu doporučujeme otevřít láhev cideru z Bretagne, protože to spojení hub a jablek navodí jedinečnou podzimní atmosféru! 
 
Dobrou chuť!
Vaše Sandra Zazvonilová
 
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Vstupem na náš web, potvrzujete dovršení věku 18 let.