Gastro tip naší Sandry: Brokolice po asijsku & BIO Riesling

Protože skvělé víno chutná o doušek lépe v kombinaci s chutným jídlem, naše Sandra vyzkoušela letní kombinaci snoubení Reislingu 2023 z Weingut Bastgen s jemným zbytkových cukrem. S pečenou brokolicí a karotkou po asijsku! Lehkost Rieslingu i samotného receptu je lákavá, a stojí rozhodně stojí za vyzkoušení!


Suroviny:
2 brokolice nakrájené
4-6 karotky nakrájené
4 stroužky nastrouhaného česneku
2 polévkové lžíce medu
1 čajová lžička miso pasty (ta opravdu udělá ten asijský šmrnc)
4 polévkové lžíce soyové omáčky
2 polévkové lžíce olivového oleje extra virgin
1 polévková lžíce nastrouhaného zázvoru
1 polévková lžíce sesamového oleje
sůl, pepř
na ozdobu hladkolistá petrželka nebo čerstvý koriandr a sezam
 
Postup:
Vše promícháte, skoro až promasírujete v míse, a pak rozložíte na plech na pečící papír do rozpálené trouby na 180C na cca 30 minut. Na závěr posypeme sezamovými semínky a hrstí hladkolisté petrželky nebo koriandrem. Na závěr už si stačí jen do skleničky nalít Reisling moselského Weingut Bastgen, a vychutnat si skvělou lehkou večeři!

Dobrou chuť a na zdraví!
Vaše Sandra Zazvonilová z VÍNO & spol.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz