Gastro tip od Sandry: Rakouská Frankovka a italské Carbonara

Rakouská Frankovka a italské těstoviny ? Warum nicht ? / Perche no? Další ze skvělých gastro tipů od naší Sandry, která se inspirovala v knize jejího kamaráda Marcela Sauera "Řím, a všude na dosah je krása." 

Spojení krémových těstovin s Pecorinem a Guanciale, a naturální lehké Frankovky se ukázalo jako naprosto delikátní záležitost, kterou doporučujeme vyzkoušet během nadcházejících podzimních dnů!

RECEPT na 1 porci:
100 g italských špaget
1 kvalitní vejce
černý pepř
35 g strouhaného sýru Pecorino romano
25 g strouhaného sýru Parmezán 
62 g Guancialle

Postup:
Dáme vařit vodu na těstoviny, kterou později osolíme, a do vroucí vody přidáme těstoviny. Plátky guanciale nakrájíme na drobné špalíčky, osmažíme ji téměř do křupava, a necháme pak okapat na ubrousku. Vajíčko rozšleháme ve větší nádobě spolu se sýry a černým pepřem. Uvařené a dobře slité těstoviny promícháme se vzniklou sýrovou směsí. Naservírujeme na talíř, a vrch ozdobíme opraženou guanciale.

Na závěr si otevřeme láhev Frankovky Buchertberg Rot Blaufränkisch bio 2020 z rakouského vinařství  HERRENHOFF LAMPRECHT.

Dobrou chuť a na zdraví
přeje Sandra Zazvonilová

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Vstupem na náš web, potvrzujete dovršení věku 18 let.