Rakouská Frankovka a italské těstoviny ? Warum nicht ? / Perche no? Další ze skvělých gastro tipů od naší Sandry, která se inspirovala v knize jejího kamaráda Marcela Sauera "Řím, a všude na dosah je krása."
Spojení krémových těstovin s Pecorinem a Guanciale, a naturální lehké Frankovky se ukázalo jako naprosto delikátní záležitost, kterou doporučujeme vyzkoušet během nadcházejících podzimních dnů!
RECEPT na 1 porci:
100 g italských špaget
1 kvalitní vejce
černý pepř
35 g strouhaného sýru Pecorino romano
25 g strouhaného sýru Parmezán
62 g Guancialle
Postup:
Dáme vařit vodu na těstoviny, kterou později osolíme, a do vroucí vody přidáme těstoviny. Plátky guanciale nakrájíme na drobné špalíčky, osmažíme ji téměř do křupava, a necháme pak okapat na ubrousku. Vajíčko rozšleháme ve větší nádobě spolu se sýry a černým pepřem. Uvařené a dobře slité těstoviny promícháme se vzniklou sýrovou směsí. Naservírujeme na talíř, a vrch ozdobíme opraženou guanciale.
Na závěr si otevřeme láhev Frankovky Buchertberg Rot Blaufränkisch bio 2020 z rakouského vinařství HERRENHOFF LAMPRECHT.
Dobrou chuť a na zdraví
přeje Sandra Zazvonilová