Neohodnoceno

Sekt Extra Brut Grosse Reserve 2017

Top 10 Sekt in Austria by a la Carte

Skladem (6 ks)
Kód: 1370
950 Kč 785 Kč bez DPH
Kategorie: PROSECCO, CAVA, SEKTY, FRIZZANTE
Země: Rakousko
Oblast: Kremstal
Apelace: Niederösterreich
Odrůda: Sekty, perlivé, ...
Ročník: 2017
Sladkost: suché víno
Archivace: 15 let
Zrání v sudu: Ano
Objem: 0,75 l
Alkohol: 12 %
Uzávěr: korek
Počet v kartonu: 6 ks
Buchegger Sekt 2017
Sleva

 

Sekt Extra Brut Grosse Reserve je vyroben pouze z odrůdy Chardonnay a představuje nejvyšší kvalitativní stupeň rakouských sektů.

První kvašení probíhalo částečně v ocelových tancích a částečně v použitých dřevěných sudech, kde se základní víno nechávalo rok zrát a poté se lahvovalo s kvasnicemi a tirážním likérem podle "Méthode Traditionelle". A sekt se opět nechal "odpočívat" 36 měsíců.

Aby bylo možné transportovat mrtvé kvasinky ze dna láhve do hrdla, byly láhve umístěny dnem vzhůru na vibrační desky a každý den se ručně otáčely. Poté se hrdlo láhve ponořilo do studené solné lázně a kvasinky zmrzly – to umožňuje otevřít láhev a odstranit kvasnicovou ledovou zátku (odborný termín pro to je degoržování). Nakonec byla láhev uzavřena přírodním korkem.

Díky dlouhému skladování lahví na kalech má víno velmi jemné perlení. Je ušlechtilé, jemné a velmi pitelné.

Zbytkový cukr cca 6 g/litr.

 

 

Vinařství vděčí za svou pověst a kvalitu osobnosti Waltera Bucheggera, který nás bohužel v roce 2018 opustil příliš mladý. Jeho partnerka Silke Mayr tak převzala silný odkaz Waltera a dále zachovává rozmanitost a nejvyšší kvalitu.
V březnu 2023 byla magazínem Vinaria zařazena mezi 5 nejlepších vinařek Rakouska a nedávno bylo vinařství stejným magazínem uděleno maximálních 5 hvězd!

Na samém východě vinařské oblasti Kremstal v okolí vesničky Gedersdorf se vínům Buchegger velmi daří. Souhra sprašovité půdy a podnebí dává velmi zvláštní jemnost a rozmanitost a produkuje mimořádná vína nejvyšší kvality s velkou elegancí.

V tradičním vinařství Buchegger jsou terroir a původ nanejvýš důležité a ochrana půdy bohaté na humus je vždy nejvyšší prioritou. Pouze nejlepší místa dělají nejlepší hrozny a pouze ta nejlepší intuice vinaře produkuje nejlepší víno.
Silke Mayr a její tým v čele s enologem Michaelem Nastlem přináší každoročně na trh jedny z nejlepších vín Kremstalu.